Tym razem zainwestujemy w dzieciaki, a właściwie młodszą młodzież!!! Po raz kolejny mamy szansę realizować nasze fundacyjne marzenia dzięki wsparciu Gminy Dywity. Ten projekt wpisał się owocnie w ramy zadania pn.: Kultura, sztuka, ochrona dóbr kultury i tradycji.

Zatem zapraszamy do udziału w trochę szalonych, aczkolwiek profesjonalnie przeprowadzonych warsztatach pod nazwą:

„ZOOM – Oko Na Maroko, czyli warsztaty filmowe dla dzieci”

„Oko na Maroko” owiane enigmatyczną mgłą znaczenie słów…, a jednak podświadomie wypłynęło z chęci stworzenia dzieciom punktu wyjścia do patrzenia na swoją przyszłość dalej, szerzej…Patrzenia tak, by mogły zarzucić sieć wyobraźni w przyszłość odległą i nieosiągalną jak tytułowe Maroko. Życzylibyśmy sobie by te warsztaty rozpaliły nowe pasje, odkryły w dzieciach nowe lądy i przeobrażały się w marzenia, które nabiorą wyrazistych kształtów w pragmatycznej przyszłości.

Ta nietuzinkowa przygoda będzie trwać w ramach trzech spotkań. Podczas pierwszego…

24.11.2018, godz. 10.00 – 13.00

• Dzieci i młodzież zapoznają się ze sobą poprzez zabawy integracyjne, m in. kalambury filmowe, ćwiczenia przed kamerą,
  • Kolejny krok to ABC obsługi sprzętu video, nagłośnieniowego wykorzystywanego do nagrań filmów
  • To spotkanie zakończy się pierwszą próbą stanięcia przed kamerą i nauką dobrych ujęć.

Podczas drugiego….

08.12.2018, godz. 10.00 – 13.00

Czekają na dzieci wyzwania:

• proste ćwiczenia aktorskie, bezpośrednia praca z kamerą
  • nauka obsługi sprzętu wykorzystywanego na co dzień do profesjonalnej produkcjifilmowej (kamer, mikrofonów, statywów, oświetlenia, itp.)

Prowadzący ustalą z grupą zakres tematyczny warsztatów, przedyskutują ideę i wspólną budowę osi scenariusza w ramach burzy mózgów

Podczas trzeciego….

15.12.2018, godz. 10.00 – 13.00

Będzie się działo!

Dzieciaki wspólnie dopracują pomysł na realizację filmiku. Grupa zostanie podzielona na reżyserów, operatorów kamery, dźwiękowców, aktorów, statystów i kierowników planu. Wspólnymi siłami zespół filmowy stworzy surowy (niezmontowany) materiał, z którego później udane elementy będą wykorzystane podczas montażu filmiku. Jeśli wszystko będzie szło jak po przysłowiowym maśle może wystarczy czasu na zajęcia z montażu filmowego i zaprzyjaźnienie się z oprogramowaniem służącym do tego celu.

A teraz słów kilka o naszych profesjonalnych PROWADZĄCYCH

Yaroslav Yemets – student dziennikarstwa, operator kamery i montażysta, twórca ponad 200 filmów w ciągu ostatnich 3 lat, wielu poruszających istotne tematy społeczne i opisujących działalność organizacji pozarządowych
Adam Krywko – prezes Stowarzyszenia „Warmia” tworzącego Olsztyńską telewizję obywatelską oraz grupę szkolącą i integrującą
Lokalnych twórców, prowadzący szkolenia m.in z tworzenia wideo dla biznesu i występowania przed kamerą

A tu Panowie w akcji: https://www.facebook.com/olsztyntv

I na koniec pragmatyczne dane:

• LICZBA MIEJSC: 12 – 15
  • Wiek uczestników: 9 -12 lat

DATY:

• I spotkanie – 24.11. 2018 r. (sobota)
  • II spotkanie – 08.12. 2018 r. (sobota)
  • III spotkanie – 15.12. 2018 r. (sobota)

STAŁE GODZINY SPOTKAŃ: 10.00 – 13.00

Adres: Studio Olsztyn.tv, ul. Erwina Kruka / stara Dąbrowszczaków 29A, Olsztyn

KOSZT: Dzięki współfinansowaniu szkolenia przez Gminę Dywity warsztaty są darmowe.

ZGŁOSZENIE: Prześlij zgłoszenie do dnia 22 listopada 2018

Zgłoszenie na warsztaty

12 + 14 =

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu zgłoszeniowym dla potrzeb niezbędnych do rejestracji (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997r. o Ochronie Danych Osobowych Dz. U. nr 133 poz. 883).